Ons aankoop stappenplan - Makelaars @ Work

Ons aankoop stappenplan

Een huis kopen is een grote stap. Zoek jij een (nieuwe) woning in de regio Zuid-Kennemerland? Met een betrouwbare en doortastende aankoopmakelaar van Makelaars@Work aan je zijde, ben je optimaal voorbereid tijdens de zoektocht naar jouw droomhuis. Met onze kennis van de markt, grote netwerk en ervaring in stevig onderhandelen wijzen wij jou de weg op de woningmarkt; in 5 stappen.
Neem contact met ons op
 • Stap 1

  Samen zoeken naar jouw droomhuis

  De huizenmarkt is dynamisch – en oververhit. Als je de markt niet zo goed kent, kan het lastig zijn om er je weg in te vinden. Als aankoopspecialist kennen wij de fijne kneepjes van het vak. En de kansen en mogelijkheden op de lokale markt. Samen vinden wij jouw droomhuis.

  Wij vinden het heel bijzonder om jou bij te staan bij het vinden van een nieuwe woning. Tijdens een eerste kennismakingsafspraak verkennen we samen jouw plannen, eisen en wensen. Samen gaan we op zoek naar jouw droomwoning; op basis van jouw budget, een financieel plan is namelijk essentieel. Wat zijn jouw mogelijkheden? Onze financiële partners geven je een betrouwbaar advies, zodat jij precies weet waar je aan toe bent als we het biedingstraject in gaan. Dat geeft rust én een betere onderhandelingspositie.

  Wij zetten al onze kennis, ervaring en contacten in om jou te laten slagen in het aankoopproces. Sterker nog: wij begeleiden als aankoopspecialist in ieder segment slechts één klant tegelijk. Al onze focus is dan voor jou. In tegenstelling tot grote makelaarskantoren hoeven wij daarom niet te kiezen voor welke cliënt wij een bod uitbrengen, of wie we begeleiden als er in een bepaalde prijsklasse een gewild huis op de markt komt.

 • Stap 2

  Samen woningen bezichtigen

  Komt er een huis op de markt dat aan jouw wensen voldoet? Dan zijn wij er als eerste bij. Zelfs vóórdat de woning op funda komt. We doen we er alles aan om jou een bezichtiging te bezorgen. Zeker in een oververhitte markt. Of je nou een jaren ’30-woning in Haarlem-Noord zoekt, of een vrijstaande villa van drie miljoen in Aerdenhout. De aanpak is hetzelfde: altijd professioneel en betrokken. Want voor ons zijn alle klanten even waardevol.

  Als erkend makelaar-taxateur en opgeleid bouwkundig adviseur hebben wij oog voor detail. Daarnaast bereiden wij ons goed voor op bezichtigingen. Wij kijken kritisch naar het onderhouds- en afwerkingsniveau van de woning en de bouwkundige staat en stellen de juiste vragen.

 • Stap 3

  Eerlijk en deskundig aankoopadvies

  Enthousiast geworden over een woning en zie jij jezelf (en jouw gezin) er al wonen? Dan gaan we samen aan tafel om de stand van zaken door te spreken. Zijn er tijdens of na de bezichtiging nog vragen ontstaan? Over de woning, de buurt en eventuele verkoopvoorwaarden? Over juridische aspecten, erfdienstbaarheden of een bestemmingsplan? Of hebben we gezien dat er sprake is van achterstallig onderhoud, dat om directe investering vraagt? Dan gaan wij verder op onderzoek uit. Daarin ontzorgen we jou volledig. Geen vraag blijft onbeantwoord. Na een kritische beoordeling stippelen we een biedingsstrategie uit en bepalen we samen de hoogte van een eerste bod en bespreken we de voorwaarden.

 • Stap 4

  Onderhandelingen

  Zelf heb je geen omkijken naar de onderhandelingen, wij nemen het contact met de verkopende partij volledig uit handen. En dat is goed nieuws voor jou: want als aankoopspecialist beheersen wij de kunst van het onderhandelen als geen ander. We zijn goed in strategisch bieden, want ons slagingspercentage aanzienlijk verhoogt. Door onze jarenlange ervaring met onderhandelen en strategisch bieden, weten we dat niet alleen de prijs belangrijk is. Ook de voorwaarden nemen we mee in de onderhandeling. Alle aspecten van de deal moeten kloppen! Van ieder contact en iedere ontwikkeling houden we je op de hoogte, want wij begrijpen uiteraard dat dit een spannende tijd voor jou is.

 • Stap 5

  De weg naar de sleuteloverdracht

  Het is ons gelukt! We hebben samen ons doel bereikt: een nieuw huis voor je vinden en aankopen. Als de verkoper de bieding heeft geaccepteerd, wordt er een koopovereenkomst opgemaakt. Wij zorgen dat alle afspraken daar correct in staan. Uiteraard begeleiden we je zorgvuldig in de rest van het traject. Je wordt volledig ontzorgd tot aan de inspectie van het huis en de levering bij de notaris.

En… gekocht!

De stress van het koopproces is eraf en de voorpret van verhuizen kan beginnen! Welke verhuizer heb je nodig, ga je verbouwen en ben je op zoek naar een aannemer? Heb je een architect nodig voor de tuin? Ons uitgebreide netwerk kan jou hierbij helpen. Wij houden contact met onze klanten!

Niet voor niets bevelen klanten ons aan bij familie, vrienden, bekenden en collega’s en krijgen wij veel positieve beoordelingen.

wat kunnen wij voor je doen?

Wij zijn altijd bereikbaar. Telefonisch en per e-mail. Ons kantoor is, dankzij haar centrale ligging in hartje Haarlem, ook goed te bereiken. Met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Wij komen ook graag naar jou: wel zo makkelijk.

Meer informatie opvragen of een afspraak maken? Bel of mail:

023 - 55 30 999 info@makelaarsatwork.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×