Ons verkoop stappenplan - Makelaars @ Work

Ons verkoop stappenplan

Jouw huis is je meest waardevolle bezit. Als je het verkoopt, wil je dat het traject probleemloos verloopt en dat de nieuwe bewoners er – zonder nasleep – een fijn thuis vinden. En natuurlijk dat de verkoop jou oplevert wat je wil. Maar hoe pak je dat aan? Een woning verkopen is voor jou als eigenaar geen alledaagse bezigheid. Voor ons is het dagelijkse business. Wij werken volgens een standaard stappenplan: een recept voor succes!
Neem contact met ons op
 • Stap 1

  Kennismaken

  Een huis verkopen is een grote beslissing. Laat je daarom goed begeleiden door een partij die bij jou past en die je volledig ontzorgt. Een traject dat je vol vertrouwen aan ons kunt overlaten. Makelaars@Work is een flexibel en betrokken full-service makelaarskantoor in hartje Haarlem.

  Wij zijn benieuwd naar jouw plannen en wensen, en komen ons graag aan je voorstellen. Bij jou op locatie, wel zo makkelijk. Dan zien we direct de woning waar we het over hebben. Besluit je de verkoop van jouw woning aan ons over te laten? Dan tekenen we samen een samenwerkingsovereenkomst: de verkoopopdracht.

 • Stap 2

  Strategie en verkoopprijs bepalen

  De tweede stap is het vaststellen van de vraagprijs voor jouw woning. Als gecertificeerd makelaar-taxateurs bepalen wij een realistische verkoopprijs. Daarnaast doen wij grondig onderzoek naar opbrengsten van woningen in de buurt. Expertise en ervaring is bij Makelaars@Work de basis van advies. Bij ons is eerlijkheid bovendien een vanzelfsprekendheid. Samen bepalen we vervolgens de beste verkoopstrategie voor jouw situatie. In veel gevallen stemmen wij een aan- en verkoop naadloos op elkaar af.

 • Stap 3

  Positioneren & presenteren

  Voor veel mensen die een huis willen kopen, begint de zoektocht tegenwoordig online. Bijvoorbeeld op funda. Zij gaan maar een paar woningen ‘in het echt’ bekijken, dus het is belangrijk om potentiële kopers direct te verleiden. Wij geloven daarom in perfecte presentatie van jouw woning: presentatie is alles! Daarvoor werken we samen met diverse ervaren professionals op het gebied van tekst, fotografie, (drone)video, grafische vormgeving en (interieur)styling. Wij nemen de tijd om de unieke aspecten van een woning vast te leggen.

  Vervolgens delen we jouw woning breed: met een te koop-bord in de tuin of aan het raam en een vermelding op onze eigen website, maar ook op funda, Pararius en via social media. Tevens beschikken wij over een grote database van woningzoekenden, ook uit de regio Amsterdam. Treed je liever niet teveel naar buiten? Dan gaan we juist heel discreet te werk, binnen ons ruime eigen netwerk. Snel en effectief brengen wij jouw woning onder de aandacht bij de juiste doelgroep.

 • Stap 4

  Bezichtigingen

  Nu jouw woning te koop staat, gaan wij ons werk doen. Een woning verkoopt zichzelf immers niet. Een ervaren NVM-makelaar ontvangt potentiële kopers in jouw woning, die neemt de tijd voor bezichtigingen en geeft geduldig antwoord op vragen. Zowel juridisch als bouwkundig. Ook jouw ervaring als eigenaar kunnen wij goed overbrengen, wij vragen namelijk door bij een verkoopopname. Jouw belang is ons belang, dus we houden ontwikkelingen scherp in de gaten en houden jou voortdurend op de hoogte.

 • Stap 5

  Onderhandelingen

  Uiteraard sturen we bij op de strategie als dat nodig is en houden we je gedurende het hele proces goed op de hoogte van de voortgang. Kortom: jouw woning is optimaal onder onze aandacht, van de eerste kennismaking tot de sleuteloverdracht. Zodra er op jouw woning geboden wordt, hoor je van ons. We bespreken samen wat je van het bod vindt. Ook in deze fase mag je rekenen op eerlijk advies. De hoogste bieder is namelijk niet altijd de beste bieder! Bij Makelaars@Work zetten we alles op alles om de beste prijs voor jouw huis te krijgen, de kunst van het onderhandelen beheersen we als geen ander. Daarom durven wij ook te beloven: no cure, no pay. Voor je het weet komen we een mooie prijs overeen met jouw potentiële kopers.

En… verkocht!

Ook in het traject dat volgt ontzorgen we jou volledig. Afspraken leggen we samen vast in het voorlopig koopcontract. Het gehele dossier ligt op tijd bij de notaris voor de juridische afwikkeling van de verkoop. Wij zijn bovendien bij de inspectie en gaan mee naar de notaris. Jij kunt met een gerust hart de verkoopovereenkomst bij de notaris tekenen en je woning probleemloos overdragen aan de nieuwe eigenaar(s).

De verkoop is rond en de verhuizing kan ingepland worden! Welke verhuizer heb je nodig?  Heb je al een goede opstalverzekering voor jouw nieuwe woning? Ons uitgebreide netwerk kan jou hierbij helpen. Wij houden contact met onze klanten! Niet voor niets bevelen klanten ons aan bij familie, vrienden, bekenden en collega’s en krijgen wij veel positieve beoordelingen.

wat kunnen wij voor je doen?

Wij zijn altijd bereikbaar. Telefonisch en per e-mail. Ons kantoor is, dankzij haar centrale ligging in hartje Haarlem, ook goed te bereiken. Met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Wij komen ook graag naar jou: wel zo makkelijk.

Meer informatie opvragen of een afspraak maken? Bel of mail:

023 - 55 30 999 info@makelaarsatwork.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×